Breaking

Monday, June 5, 2017

ទាសរអាំងទឹកឃ្មុំ


ទាសរអាំងទឹកឃ្មុំ

     ទាសរអាំងទឹកឃ្មុំជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើទាសរអាំងទឹកឃ្មុំដែល ជនជាតិខ្មែរ

ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?


គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖

 	 
				o ទាសរកាប់ធំល្មម			o ខ្ទិះដូង 
				o គ្រឿងដុក				o ម្ទេសឆ្អើរចិញ្ចាំម 
				o ប្រេងសណ្តែក			o អំបិល 
				o ម្សៅស៊ុប 				o ទឹកត្រី 
				o រំដេង 					o ក្រូចឆ្មា 
				o ស្ករខ្មែរ 				o ឬសជី 
				o ម្រេច  					o ប្រេងសណ្តែក 
				o ទឹកឃ្មុំ (បើមាន) 

ចំពោះរបៀបធ្វើ៖

         ដំបុងត្រូវយក ចាក់អំបិល ទឹកត្រី ស្ករខ្មែរ ដំរំដេង ហាន់ឬសជីដាក់ ម្រេច លាយជាមួយទាសរកាប់ ផ្អាប់ប្រហែល១៥នាទីសឹមយកទៅអាំង។
    បន្ទាប់មកចាក់ ប្រេងសណ្តែកលាយជាមួយស្ករខ្មែរ (ទឹកឃ្មុំបើមាន) ទុកលាបពីលើទាសរដែលកំពុងអាំង (ដាក់ភ្លើងល្មមៗបានហើយ)រាល់ពេល
    ប្រែគឺត្រូវលាបម្តង។យក ទឹកជ្រក់: អំបិល ស្ករស ម្រេច ដាក់ទឹកក្រូចឆ្មារចូលជាកាស្រេច។រួចហើយ យកសាច់ឆ្អិន រៀបសាលាដ៍ដាក់ចានកាប់
    សាច់ទាដាក់ចាន ជាការស្រេច ៕

No comments:

Post a Comment

Adbox