Breaking

Monday, June 5, 2017

ស្រយ៉


ស្រយ៉

     ស្រយ៉ជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើស្រយ៉ដែល ជនជាតិខ្មែរ

ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?


គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖

 	 
					o  សំបកស្រយ៉រ			o សាច់ជ្រូក
					o ប៉ិកគួក					o ត្រាវ
					o ការ៉ត់					o អំបិល 
					o ទឹកត្រី					o ស្ករស
					o ពងទា 					o ប្រេងសណ្តែក 

ចំពោះរបៀបធ្វើ៖

         ដំបូង យកសាច់ជ្រូកចិញ្ចាំមអោយម៉តល្អ។ បន្ទាម់មក យកប៉ិកគួក ត្រាវ ការ៉ត់ ចិតជាដុំតូចៗរួចហើយយកសាច់ជ្រូកមកចិញ្ចាំមជាមួយ
    ប៉ិកគួក ត្រាវ ការ៉ត់ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករស ដាក់លាយជាមួយគ្នាអោយសព្វ( កុំអោយប្រៃពេក)យកទៅរមូលជាមួយសំបកស្រយ៉រ។ ពងទាវាយ
    អោយសព្វល្អ ទុកលាបលើសំបកស្រយ៉រ ដើម្បីអោយជាប់ល្អ។ ដាក់ប្រេងសណ្តែកដាំអោយក្តៅសឹមបង់ ស្រយ៉តដែលរមួលចូលទុកអោយឆ្អិន ដួសដាក់ចានជាការស្រេច ៕

No comments:

Post a Comment

Adbox