គួងជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើគួងដែល ជនជាតិខ្មែរ
o នំបញ្ចុកខ្មែរ o ស្លឹកគួចាយ
o ត្រសក់ o ជីគ្រប់មុខ
o សាលាដ៍ o ស្ករស
o សំបកគួង o ទឹកត្រី
o អំបិល o សាច់ជ្រូក៣ជាន់
o កម្ពឹស
- ដំបូង សាច់ជ្រូកហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ កម្ពឹសស្ងោរអោយឆ្អិន។ បន្ទាប់មកស្លឹកគួចាយហាន់ប្រវែងមួយចង្អាមដៃ។រួចហើយយកត្រសក់
ចិតជាចង្វារមួល។ យកសំបកគួងលាបទឹកពីលើតិចៗ រួចដាក់សាលាដ៍ ជីគ្រប់មុខ ស្លឹកគួចាយ ត្រសក់ នំបញ្ចុងនិងរៀបសាច់ជ្រូកបីជាន់
កម្ពឹសរួចមូលជាការស្រេច ។ នំគួងនេះបិរភោគជាមួយទឹកជ្រក់ ៕
No comments:
Post a Comment