Breaking

Monday, June 5, 2017

គួង


គួង

     គួងជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើគួងដែល ជនជាតិខ្មែរ

ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?


គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖

 	 
		o នំបញ្ចុកខ្មែរ				o ស្លឹកគួចាយ
		o ត្រសក់					o ជីគ្រប់មុខ
		o សាលាដ៍				o ស្ករស 
		o សំបកគួង				o ទឹកត្រី
		o អំបិល 					o សាច់ជ្រូក៣ជាន់ 
		o កម្ពឹស 

ចំពោះរបៀបធ្វើ៖

         ដំបូង សាច់ជ្រូកហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ កម្ពឹសស្ងោរអោយឆ្អិន។ បន្ទាប់មកស្លឹកគួចាយហាន់ប្រវែងមួយចង្អាមដៃ។រួចហើយយកត្រសក់
    ចិតជាចង្វារមួល។ យកសំបកគួងលាបទឹកពីលើតិចៗ រួចដាក់សាលាដ៍ ជីគ្រប់មុខ ស្លឹកគួចាយ ត្រសក់ នំបញ្ចុងនិងរៀបសាច់ជ្រូកបីជាន់
    កម្ពឹសរួចមូលជាការស្រេច ។ នំគួងនេះបិរភោគជាមួយទឹកជ្រក់ ៕

No comments:

Post a Comment

Adbox