ខមុំាពោះតាន់ជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីថាមុខម្ហូបខ្មែរដែលឆ្ងញ់។តើខមុំាពោះតាន់ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្ត
ញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?
គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖
- ម៉ាំត្រី - ពពាយ
- សាច់ជ្រូកលាយខ្លាញ - ត្រសក់
- ម្ទេសប្លោកខ្ចី វិធីធ្វើ - ប្រេងឆា
- ពោះតាន់ជ្រូក - ម្សៅស៊ុប
- ត្រប់វែងដុត - ត្រប់ស្រួយ
- ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម - ស្ពៃក្ដោប
ចំពោះរបៀបធ្វើមានជាលំដាប់ដួចតទៅ៖
មុនដំបូងលោកអ្នកត្រូវយកសាច់ជ្រូកលាយ ខ្លាញ់ទៅលាងឱ្យស្អាត ហើយចិញ្ច្រាំឱ្យហ្មត់ទុកមួយដុំសិន។ ចំណែកឯពោះតាន់
ជ្រូកវិញត្រូវយកទៅស្ងោរឱ្យឆ្អិនល្មម។ យកម៉ាំមកចិញ្ច្រាំឱ្យហ្មត់ ហើយយកខ្ទះដាក់ខ្លាញ់ឱ្យក្ដៅ ទើបដាក់ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហមចូលលីងវា
ឱ្យឈ្ងុយទើបដាក់សាច់ជ្រូក និងម៉ាំដែលបានចិញ្ច្រាំនោះចូល ឆាឱ្យសព្វចូលគ្នា ដាក់ម្សៅស៊ុបបន្ដិច ស្ករបន្ដិច ភ្លក្សមើលឱ្យល្មមជាការស្រេច។
សូមរៀបបន្លែដាក់ចានផ្សេងមួយ រៀបចំឱ្យមើលទៅមានសោភ័ណភាពស្អាត ចំណែកឯម៉ាំ និងពោះតាន់វិញរៀបដាក់ចាន មួយដោយឡែក។
ក្រោយពីរៀបចំរូចហើយយើងក៍អាចញុំាវាបានយ៉ាងឆ្ងាញ់ ៕
Friday, June 2, 2017

About Khmer Food
នេះជាទំព័រចែករំលែកទាក់ទងនឹងការធ្វើម្ហូប.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment