Breaking

Friday, June 2, 2017

ខមុំាពោះតាន់

    ខមុំាពោះតាន់ជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីថាមុខម្ហូបខ្មែរដែលឆ្ងញ់។តើខមុំាពោះតាន់ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្ត
ញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?

គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖


        - ម៉ាំត្រី                                 - ពពាយ
        - សាច់ជ្រូកលាយខ្លាញ            - ត្រសក់                       
        - ម្ទេសប្លោកខ្ចី វិធីធ្វើ                - ប្រេងឆា               
        - ពោះតាន់ជ្រូក                       - ម្សៅស៊ុប              
        - ត្រប់វែងដុត                          - ត្រប់ស្រួយ               
        - ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម                  - ស្ពៃក្ដោប

ចំពោះរបៀបធ្វើមានជាលំដាប់ដួចតទៅ៖

         មុនដំបូងលោកអ្នកត្រូវយកសាច់ជ្រូកលាយ ខ្លាញ់ទៅលាងឱ្យស្អាត ហើយចិញ្ច្រាំឱ្យហ្មត់ទុកមួយដុំសិន។ ចំណែកឯពោះតាន់
    ជ្រូកវិញត្រូវយកទៅស្ងោរឱ្យឆ្អិនល្មម។ យកម៉ាំមកចិញ្ច្រាំឱ្យហ្មត់ ហើយយកខ្ទះដាក់ខ្លាញ់ឱ្យក្ដៅ ទើបដាក់ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហមចូលលីងវា
    ឱ្យឈ្ងុយទើបដាក់សាច់ជ្រូក និងម៉ាំដែលបានចិញ្ច្រាំនោះចូល ឆាឱ្យសព្វចូលគ្នា ដាក់ម្សៅស៊ុបបន្ដិច ស្ករបន្ដិច ភ្លក្សមើលឱ្យល្មមជាការស្រេច។
    សូមរៀបបន្លែដាក់ចានផ្សេងមួយ រៀបចំឱ្យមើលទៅមានសោភ័ណភាពស្អាត ចំណែកឯម៉ាំ និងពោះតាន់វិញរៀបដាក់ចាន មួយដោយឡែក។
    ក្រោយពីរៀបចំរូចហើយយើងក៍អាចញុំាវាបានយ៉ាងឆ្ងាញ់ ៕

No comments:

Post a Comment

Adbox