Breaking

Friday, June 2, 2017

សម្លរម្ជូរអង្ក្រង


សម្លរម្ជូរអង្ក្រងជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបដែលប្លែកនិងឆ្ងាញ់របស់ខ្មែរ។តើសម្លរម្ជូរអង្ក្រងដែល ជនជាតិខ្មែរ
ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?

គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖


    - ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកខ្ចីកាត់ជាកង់ ១៥០ក្រាម        - រំដេង ១ចំណិត
    - ប្រហុកចិញ្ច្រាំ កន្លះស្លាបព្រាបាយ            - ខ្ជាយ ប៉ុនថ្នាំងដៃ
    - គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ៣ដើម                - ម្ទេសទុំ ២ផ្លែ
    - ខ្ទឹមស ៤កំពឹស                    - ស្លឹកម្រះព្រៅ ១០០ក្រាម
    - ខ្ទឹមក្រហម ២កំពឹស                - អង្ក្រង ១០០ក្រាម
    - សម្បកក្រូចសើច ១ចំណិត            - ស្លឹកតាមូងបុក ៥០ក្រាម
    - ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ                - ស្ករត្នោត កន្លះស្លាបព្រាបាយ
    - អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ            - ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
    - រមៀត ប៉ុនថ្នាំងដៃ                    - ស៊ុបមាន់ ១ស្លាបព្រាបាយ
    - ត្រកួនឈ្លក់ទឹក ១០០ក្រាម            - ម្ទេស ១ផ្លែ

ចំពោះរបៀបធ្វើមានជាលំដាប់ដួចតទៅ៖

    ជាដំបូងត្រូវយកគល់ស្លឹកគ្រៃ សម្បកក្រូចសើច រំដេង រមៀត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេសបុកឱ្យម៉ត់ ទើបដាក់ម្រះព្រៅចូលបុក
    ជាមួយគ្នាតែកុំឱ្យម៉ត់ពេក ។
    ដាក់ឆ្នាំងឱ្យក្ដៅរួចចាក់ខ្លាញ់ លីងគ្រឿងបុកទាល់តែឈ្ងុយ ហើយដាក់សាច់ជ្រូក ប្រហុក កូរឱ្យឈ្ងុយ ទើបចាក់ទឹកបន្ដិចរួច
    ដាក់ស្លឹកម្ជូរតាមូងបុកចូល។
    បន្ទាប់មកចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ប៊ីចេង អំបិល កូរឱ្យសព្វហើយរម្ងាស់បន្ដិច រួចចាក់ទឹកស៊ុបមាន់ចូល ទុកឱ្យពុះ។
    ក្រោយបន្ដិចសូមដាក់ត្រកួននិងអង្ក្រងចូលទុកទាល់តែសាច់ជ្រូកនិងត្រកួនឆ្អិនទើបដាក់ជីម្រះព្រៅចូលរួចភ្លក់យករសជាតិជូរ
    ហឹរប្រៃនិងអាចពិសារបានយ៉ាងមានរសជាតិឆ្ងាញ់ពិសារ ៕


No comments:

Post a Comment

Adbox