Breaking

Monday, June 5, 2017

បង្គាបំពងផ្អែមហិល


បង្គាបំពងផ្អែមហិល

     បង្គាបំពងផ្អែមហិលជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើបង្គាបំពងផ្អែមហិលដែល ជនជាតិខ្មែរ

ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?


គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖

   
  o ទឹកត្រី                               o ម្សៅបំពងស្រួយ ពងទា
  o ទឹកត្រីកោះកុង                       o ស្ករស
  o អំបិល                                o ប្រេងសណ្តែក
  o សាលាដ៍ លាងទឹកអោយស្អាត រៀបដាក់ចាន  o មើមខ្ទឹម   
  o បង្គាស្រស់ លាងបកសំបកចេញអោយស្អាត 

ចំពោះរបៀបធ្វើ៖

         លាយម្សៅបំពងជាមួយពងទា និងទឹកអោយខាប់ល្មម រួចយកបង្គាស្រស់ដាក់ចូលចានម្សៅបំពង ដែលលាយរួច។ដាំប្រេងអោយក្តៅ
    រួចដាក់បង្គាបំពងអោយស្រួយ ទុកសិន។ បន្ទាប់មកខ្ទះដាក់បំពងមើមខ្ទឹមអោយឈ្ងុយចាក់ទឹកត្រីកោះកុងចូល តែកុំច្រើនពេកព្រោះអាច
    ហិលខ្លាំង បង់ស្ករស អំបិលបន្តិច ភ្លក់អោយល្មមផ្អែមហិលតាមចំណូលចិត្ត ចាក់បង្គាបំពងចូលត្រលប់ចុះត្រលប់ឡើងរួចដួសដាក់ចាន
    សាលាដ៍ជាការស្រេច ៕

No comments:

Post a Comment

Adbox