មាន់ដុតABCជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើមាន់ដុតABCដែល ជនជាតិខ្មែរ
o ស្លឹកក្រូចសើច ៤ សន្លឹក o គល់ស្លឹកគ្រៃ ១ ដើម
o មាន់ ១ ក្បាល o រំដេង ៣ ចំណិត
o ប៊ីចេង ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ o ស្ករស ៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
o ម្សៅស៊ុប ៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ o ម្រេច ៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
o ប្រេងខ្យង ៥ ស្លាបព្រាកាហ្វេ o ទឹកស៊ីអ៊ីវ ៣ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
o ប្រេងឆា ១/២ ចានចង្កឹះ
- ដំបូង យកមាន់១ក្បាលដែលធ្វើរួច មកសម្អាតនឹងទឹកឲ្យស្អាតជាមុនសិន។បន្ទាប់មកយកឆ្នាំង១ដែលមានទំហំធំអាចដាក់មាន់បាន
ដាក់លើចង្ក្រាន។ចាក់ប្រេងឆាចូល រួចទ្រាប់បាតឆ្នាំងដោយកំណាត់គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ស្លឹកក្រូចសើច ស្លឹកខ្ទឹម មុននឹងដាក់មាន់ចូល។
បន្ទាប់មកដាក់ប៊ីចេង ស្ករស ម្សៅស៊ុប ម្រេច ប្រេងខ្យង ទឹកស៊ីអ៊ីវ និងចាក់ស្រាប៊ៀរ ABC ចូលរួចចម្អិនរយៈពេល២៥នាទី នោះជាការស្រេច។
No comments:
Post a Comment