ឆាឆ្អឹងជំនីបំពងម្នាស់ជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើឆាឆ្អឹងជំនីបំពងម្នាស់ដែលជនជាតិ
ខ្មែរចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?
គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖
- ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ៣០០ក្រាម(៣ខាំ) - ម្នាស់ ១ចំហៀង
- ខ្ទឹមស ៥០ក្រាម - ទឹកត្រី ១០មីលីលីត្រ
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ - ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ - ស្លឹកខ្ទឹម ២មើម
- ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកត្រូវលាងឱ្យស្អាត កាប់តូចៗល្មម - ខ្លាញ់ ៥០ក្រាម
- ស្លឹកខ្ទឹមត្រូវលាងឱ្យស្អាត រួចហាន់ខ្លីល្មម
- ខ្ទឹមសត្រូវបកសម្បកចេញលាងទឹកឱ្យស្អាត ហើយចិញ្ច្រាំកុំឱ្យម៉ដ្ឋពេក
- ម្នាស់ត្រូវលាងទឹកឱ្យស្អាតពុះជាពីរ ចិតជាចំណិតបញ្ឆិតមិនស្ដើងពេកនិងមិនក្រាស់ពេក
ចំពោះរបៀបធ្វើមានជាលំដាប់ដួចតទៅ៖
ដំបូងត្រូវដាក់ខ្ទះឱ្យក្ដៅ ហើយដាក់ខ្លាញ់ចូលទុកឱ្យក្ដៅដាក់ខ្ទឹមសចូល
ទុកឱ្យក្រហមប្រឿងៗបន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក
ជ្រំទឹកប្រហុកចំហុយ ជាមួយអំពិលទុំ រួចចាក់ចូលត្រីបុក លៃលកយ៉ាងណាកុំអោយរាវពេក។
ទុកឱ្យក្រហមប្រឿងៗបន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក
ទុកមួយសន្ទុះ រួចដួសដាក់ចានហើយត្រូវ ដាក់ស្លឹកខ្ទឹមរោយពីលើជាការស្រេច។




No comments:
Post a Comment