Breaking

Friday, June 2, 2017

ឆាឆ្អឹងជំនីបំពងម្នាស់






ឆាឆ្អឹងជំនីបំពងម្នាស់ជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរដែលមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើឆាឆ្អឹងជំនីបំពងម្នាស់ដែលជនជាតិ
ខ្មែរចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?

គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖


    - ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ៣០០ក្រាម(៣ខាំ)                    - ម្នាស់ ១ចំហៀង
    - ខ្ទឹមស ៥០ក្រាម                            - ទឹកត្រី ១០មីលីលីត្រ   
    - អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ                    - ស្ករស ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
    - ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ                        - ស្លឹកខ្ទឹម ២មើម
    - ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកត្រូវលាងឱ្យស្អាត កាប់តូចៗល្មម            - ខ្លាញ់ ៥០ក្រាម            
    - ស្លឹកខ្ទឹមត្រូវលាងឱ្យស្អាត រួចហាន់ខ្លីល្មម       
    - ខ្ទឹមសត្រូវបកសម្បកចេញលាងទឹកឱ្យស្អាត ហើយចិញ្ច្រាំកុំឱ្យម៉ដ្ឋពេក
    - ម្នាស់ត្រូវលាងទឹកឱ្យស្អាតពុះជាពីរ ចិតជាចំណិតបញ្ឆិតមិនស្ដើងពេកនិងមិនក្រាស់ពេក       

ចំពោះរបៀបធ្វើមានជាលំដាប់ដួចតទៅ៖

    ដំបូងត្រូវដាក់ខ្ទះឱ្យក្ដៅ ហើយដាក់ខ្លាញ់ចូលទុកឱ្យក្ដៅដាក់ខ្ទឹមសចូល
    ទុកឱ្យក្រហមប្រឿងៗបន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក
    ជ្រំទឹកប្រហុកចំហុយ ជាមួយអំពិលទុំ រួចចាក់ចូលត្រីបុក លៃលកយ៉ាងណាកុំអោយរាវពេក។
    ទុកឱ្យក្រហមប្រឿងៗបន្ទាប់មកដាក់ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក
    ទុកមួយសន្ទុះ រួចដួសដាក់ចានហើយត្រូវ ដាក់ស្លឹកខ្ទឹមរោយពីលើជាការស្រេច។


No comments:

Post a Comment

Adbox