ត្រីបំពងជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង ទីក្រុងរឺជនបទ និងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើត្រីបំពងដែល ជនជាតិខ្មែរ ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿង ផ្សំមានអ្វីខ្លះ?
o ត្រីក្រហម o ខ្ទឹមជ្រក់
o ខ្ញី o ម្សៅឆា
o ខ្ទឹមស o ទឹកខ្មេះ
o ទឹកត្រី o ស្ករ
o សាឡាដ o ខ្លាញ ឬប្រេងសណ្តែក
2. របៀបធ្វើ៖
ដំបូងយកខ្ទឹមជ្រក់មកហាន់អោយល្អិតខ្ញីកោសហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗខ្ទឹមចិញ្រ្ចាំអោយល្អិតត្រីក្រហមត្រូវកោសស្រការរួចហូតៗចំខ្នងរួចយកទៅប្រលាក់ជាមួយម្សៅឆាអោយសព្វ។
បន្ទាប់មក យកសាឡាដលាងទឹកអោយស្អាតហាន់ខ្លីល្មមដាក់ចានសំប៉ែត ។ រួចយកខ្ទះដាក់ខ្លាញ់ អោយច្រើនបន្តិច ទុកអោយក្តៅរួចយកត្រីបំពងអោយឡើងក្រហមក្រៀមល្អទើបស្រង់ត្រីដាក់ចាន សាឡាដ។ យកខ្ទះថ្មីដាក់ខ្លាញ់អោយក្តៅចាក់ខ្ទឹមចិញ្រ្ចាំចូលឆា អោយឈ្ងុយ រួចដាក់ ខ្ទឹមជ្រក់ ខ្ញី ទឹកត្រី ស្ករ ទឹកខ្មេះ ចាក់ទឹកបន្តិច ទុកអោយពុះ យូរបន្តិចភ្លក្សមើលអោយដឹងជូរ ប្រៃស្មើរគ្នា រួចដួសស្រោចពីលើត្រីបំពងជាកាស្រេច។
http://www.antkh.com
http://www.antkh.com
No comments:
Post a Comment