Breaking

Sunday, June 4, 2017

ត្រីបឹងកញ្ជែត


ត្រីបឹងកញ្ជែត

     ត្រីបឹងកញ្ជែតជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើត្រីបឹងកញ្ជែតដែល ជនជាតិខ្មែរ
ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?

គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖

   
   o ក្រូចឆ្មា                     o ទឹកត្រី 
   o ខ្ទិះដូង                             o គ្រឿងដុក
   o ម្ទេសឆ្អើរចិញ្ចាំម                     o ប្រេងសណ្តែក
   o អំបិល                              o ម្សៅស៊ុប 
   o កញ្ឆែតបេះលាងទឹកអោយស្អាត   o សណ្តែកដីបុក 
   o ត្រីឆ្តោរ រឺត្រីតាមលោកនាក់ចូលចិត្ត
 

ចំពោះរបៀបធ្វើ៖

         ដំបុងត្រូវយក ត្រីយកទៅចានអោយឆ្អិន បន្ទាប់បក យកម្ទេសឆ្អើរចិញ្ចាំមលីងអោយក្រហមឈ្ងុយ សឹមដាក់គ្រឿងបុកលីងជាមួយ
    រួចចាក់ខ្ទិះដូងរំងាស់ បង់អំបិល ស្ករស ទឹកត្រី ទឹក ក្រូចឆ្មា ភ្លក់ល្មមតាមចំណូលចិត្តសឹមបង់សណ្តែកដីបុកចូលរួចហើយរៀបកញ្ឆែត
    ពីក្រោមដាក់ត្រីចានពីលើ រួចសឹមស្រោចទឹកគ្រឿង ជាកាស្រច។ ពេលបរិភោគដាក់ភ្លើងពីក្រោមខ្ទះ រឺឆ្នាំង ទើបឆ្ងាញ ៕

No comments:

Post a Comment

Adbox